Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού στο 7o bazaar βιβλίων, που φέτος διοργανώθηκε αποκλειστικά online στη διεύθυνση bazaar.benaki.org, το Μουσείο Μπενάκη παρατείνει για 10 ακόμη ημέρες τη λειτουργία του bazaar έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Στο φετινό bazaar διατίθενται 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50%, 70% και για πρώτη φορά και 80% επί της λιανικής τιμής πώλησής τους. Οι εκδόσεις των ετών 2019-2020 διατίθενται με έκπτωση 10%. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

#BenakiBookChallenge

Mε αφορμή το 7ο bazaar βιβλίων, το Τμήμα Επικοινωνίας διοργανώνει στο Instagram τον διαγωνισμό φωτογραφίας #BenakiBookChallenge.

Οι χρήστες του Instagram καλούνται να εξερευνήσουν τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, να επιλέξουν το βιβλίο που θα τους εμπνεύσει και να σκηνοθετήσουν τη δική τους φωτογραφία. Κάθε φωτογραφία που θα ανέβει στο Instagram με hashtag #benakibookchallenge και tag το @TheBenakiMuseum, θα λάβει μέρος στον ομώνυμο διαγωνισμό που θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2020.

Ο συμμετέχων με την πιο ευρηματική φωτογραφία θα κερδίσει μία ετήσια συνδρομή Μέλους του Μουσείου Μπενάκη με πολλά προνόμια.

Σύλληψη ιδέας και φωτογραφίες: Άλκηστις Κάρλου, Μαργαρίτα Πρίφτη, Dafni Crema.