Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, κύκλο εργαστηρίων κεραμικής για παιδιά, με τίτλο «Πηλού τέχνημα», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο. Σε αυτή τη μοναδική «περιήγηση» στον όμορφο κόσμο του πηλού, οι μικροί φίλοι, ηλικίας 8 έως 12 ετών, θα μάθουν, με την καθοδήγηση του κεραμίστα Χρήστου Γιαννακόπουλου, πώς να κατασκευάσουν κεραμικά πλακάκια-σουβέρ εμπνευσμένα από αντικείμενα του Μουσείου. Παράλληλα, θα γνωρίσουν τη βιομηχανική κληρονομιά του τόπου τους, θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και θα απογειώσουν τη φαντασία τους με δημιουργικό τρόπο.

Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν σε πέντε συναντήσεις. Αναλυτικά, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι οι εξής: 18 και 25 Ιανουαρίου, 1, 8 και 15 Φεβρουαρίου (ώρα 10:30). Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).