Σειρά σεμιναρίων για το ενήλικο κοινό με θέμα «Η Κίνα μέσα από την κεραμική της» και εισηγητή τον επιστημονικό του διευθυντή, Γιώργη Μαγγίνη, διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη κάθε Πέμπτη από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 6 Φεβρουαρίου 2020, και ώρες 19:00-20:30.

Από την Εποχή του Λίθου έως σήμερα, η Κίνα ανέπτυξε έναν από τους συναρπαστικότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας, με αξιοσημείωτη συνέχεια αλλά και μεγάλη ποικιλία στη γλώσσα, τη λογοτεχνία και την τέχνη. Το πιο οικείο και αγαπητό υλικό που αναδείχθηκε μέσα από αυτή τη μακρόβια καλλιτεχνική παράδοση είναι η κεραμική, η τέχνη του πηλού και της πορσελάνης.

Στα τέσσερα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της Κίνας. Αξιοποιώντας τη σημαντική συλλογή κινεζικής τέχνης του Μουσείου καθώς και υλικό από ιδιωτικές συλλογές, τα σεμινάρια θα καλύψουν τις ριζοσπαστικότερες καινοτομίες στην τέχνη του πηλού, δίνοντας έμφαση στις τεχνικές παραγωγής, τις αισθητικές αρχές αλλά και τον ιστορικό και κοινωνικό περίγυρο.

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Αθήνα. Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 3671067-9, Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00-14.00.