Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμούν την προσφορά του προέδρου τους Χρήστου Λαμπράκη στην τέχνη και τον πολιτισμό, με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατό του. Στη μνήμη του, αφιερώνουν ένα λαμπρό Γκαλά Όπερας, στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, η μέτζο Άρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι οι εκλεκτοί καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη συναυλία, όλοι «παιδιά» του Μεγάρου και στενά συνδεδεμένοι με τους πιο πάνω φορείς.

Με τη μουσική συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες άριες, ντουέτα και σύνολα από τη «χρυσή εποχή» της όπερας, και συγκεκριμένα από τα έργα: Έτσι κάνουν Όλες (Μότσαρτ), Σταχτοπούτα (Ροσσίνι), Ελιξίριο του Έρωτα, Λουτσία ντι Λαμμερμούρ (Ντονιτσέττι), Ριγκολέτο, Τραβιάτα, Ντον Κάρλο, Μάκβεθ (Βέρντι).

Τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό έργο των μουσικών υποτροφιών, που ο ίδιος ίδρυσε και στήριξε με πάθος σε όλη του τη ζωή.

Τιμές εισιτηρίων: 30, 36, 42, 48, 54 €