Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» διοργανώνει δράση με τίτλο «Στα ίχνη του συλλέκτη Γεωργίου Κατσίγρα» για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά κτήρια, που σχετίστηκαν άμεσα με τον γιατρό, πολίτη, συλλέκτη και δωρητή Γεώργιο Κατσίγρα. Με σημείο αναφοράς τη Συλλογή Κατσίγρα και με τη συμβολή ομιλητών, η περιήγηση διερευνά ιστορικά και αρχιτεκτονικά τα κτήρια τα οποία συνδέθηκαν με τη Συλλογή και με τον ίδιο τον Γεώργιο Κατσίγρα.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 στα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ της Κεντρικής Πλατείας, από όπου με ναυλωμένο λεωφορείο οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στο κτήριο της πυριτιδαποθήκης (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης) στην οδό Ιουστινιανού 42 όπου και θα αρχίσει να ξετυλίγεται η ιστορία του πολίτη Γεωργίου Κατσίγρα και η σχέση του με το συγκεκριμένο χώρο. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την υπεύθυνη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Άννα Ιακωβίδου.

Θα ακολουθήσει μετάβαση στην οδό Βενιζέλου, στο χώρο της πρώτης κλινικής του γιατρού Κατσίγρα.

Η δράση θα καταλήξει και θα ολοκληρωθεί στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου, που υπήρξε ο χώρος όπου έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε ο Γεώργιος Κατσίγρας. Ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο είναι αγιογραφημένο από τον Ζήση Τσαπράζη. Τέλος, θα ακολουθήσει προβολή αρχειακού υλικού στο αίθριο της Ιατρικής Σχολής.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 -14:00 στο 2410-672499.