Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Φωτογραφία
Η αφίσα του διαγωνισμού.

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τη ναυτιλία από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Με τίτλο «SeaΥou!»

«SeaΥou!» είναι ο τίτλος του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τη ναυτιλία, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου με την αποκλειστική χορηγία της Δ.& Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., επίσημου αντιπροσώπου των προϊόντων ΝΙΚΟΝ στην ελληνική αγορά.

Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας, αποτυπώνοντας σε εικόνα τα χαρακτηριστικά εκείνα στοιχεία της ναυτιλίας που τους εμπνέουν και «που ίσως θα τους ωθούσαν να ακολουθήσουν τους δρόμους της θάλασσας».

Τα φωτογραφικά έργα θα πρέπει να αποδίδουν τοπία, στιγμές της καθημερινότητας, εκφάνσεις του κοινωνικού βίου, πλοία και στοιχεία αυτών –μηχανές και ανθρώπους–, τη ναυτιλία του σήμερα, του χθες, του μέλλοντος, καθώς και ό,τι άλλο θα μπορούσε να απαθανατιστεί και να εκφράσει τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

«Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό δίνεται η ευκαιρία σε όλους και όλες να ανακαλύψουν τη ναυτιλία και τον κόσμο της, να περπατήσουν στα λιμάνια της χώρας μας, να αισθανθούν τον παλμό της θάλασσας και των ανθρώπων της, εκείνων που ζουν από αυτήν, εκείνων που υπάρχουν γι΄αυτήν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν ληφθεί με οποιοδήποτε είδος φωτογραφικής μηχανής, π.χ. κλασική με φιλμ, smartphone, φωτογραφική μηχανή dslr, mirrorless ή compact φωτογραφική μηχανή, drone, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από εγνωσμένης αξίας επαγγελματίες φωτογράφους και ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 20 Νοεμβρίου 2019.

Τα 30 φωτογραφικά έργα που θα επιλεγούν θα εκτεθούν στους χώρους του Ιδρύματος σε ομαδική έκθεση και θα εκτυπωθούν σε άλμπουμ, το οποίο θα διανεμηθεί σε όσους συμμετάσχουν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Βραβεία

Οι τρεις πρώτοι θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:

– 1ο Βραβείο: Χρηματικό Έπαθλο 1.000 ευρώ από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

– 2ο Βραβείο: Ένα kit της DSLR φωτογραφικής μηχανής Nikon D3500 + AF-P 18-55mm, προσφορά της Δ. & Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ.

– 3ο Βραβείο: Μία αδιάβροχη, compact φωτογραφική μηχανή Nikon COOLPIX W100, προσφορά της Δ. & Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Πάρης Τσιριγώτης).