Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 4ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας για την Τυπογραφία, με 570 συμμετοχές από 51 χώρες, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στα Χανιά διευρύνει το πεδίο ενδιαφέροντός του και καλεί δημιουργούς από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη αφίσα για τον δικό τους τόπο συμμετέχοντας στον 5ο διαγωνισμό με θέμα «Τυπογραφία – παράθυρο στον κόσμο».

Η πρόσκληση αφορά κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των γραφικών και εικαστικών τεχνών που επιθυμούν να σχεδιάσουν μια πρωτότυπη αφίσα εμπνευσμένη από τον τόπο τους, προτάσσοντας τον πολιτισμό, τα μνημεία–σύμβολα, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τους ανθρώπους, τα καλώς ή κακώς κείμενα που τον χαρακτηρίζουν.

Οι 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, Σούδα, Κρήτη.

Ο Διαγωνισμός

Οι τρεις πρώτες αφίσες που θα διακριθούν θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της έκθεσης και οι δημιουργοί τους θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα: 1.500 ευρώ ο πρώτος νικητής, 1.000 ευρώ ο δεύτερος νικητής και 700 ευρώ ο τρίτος νικητής.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Γιάννη Γαρεδάκη (δημοσιογράφος-εκδότης, ιδρυτής της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» και πρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Τυπογραφίας, Δημήτρη Αρβανίτη (Graphic Designer, member of AG I- Alliance Graphique Internationale), Λίλα Καλογερή (εικονογράφος), Σπύρο Ορνεράκη (σκιτσογράφος και εικονογράφος), Γήση Παπαγεωργίου (σκιτσογράφος, Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.) και Αντώνη Παπαντωνόπουλο (τυπογράφος, λιθογράφος).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο email: [email protected]

Για να δείτε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής πατήστε εδώ.