Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Πολιτιστική κληρονομιά
Το Τελωνείο Κήπων.

Αρχαία ελληνικά νομίσματα εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων

Τα μετέφερε Τούρκος υπήκοος με λεωφορείο

Αρχαία ελληνικά νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί Αρχαιοτήτων εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Κήπων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Τούρκο υπήκοο, κατά την είσοδό του στη χώρα, ως επιβάτη λεωφορείου προερχόμενου από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο άνδρας μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε επτά πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή κολλητική ταινία.

Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα τού τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει έναντι 1.400 ευρώ στη Γερμανία, όπου θα τα παραλάμβανε άγνωστο σε αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο περί Αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Δελτίο Τύπου).