Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Παρουσίαση βιβλίου
Το εξώφυλλο της έκδοσης.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στην Αθήνα

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019  και ώρα 12:00, στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22).

Πρόκειται για μια συν-έκδοση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Αττικό Μετρό Α.Ε. και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Στον τόμο μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται αφενός τα εργοτάξια και οι υπό κατασκευήν σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και αφετέρου τα αρχαιολογικά ευρήματα ανά σταθμό, κινητά και ακίνητα. Στον τόμο περιλαμβάνονται επίσης κείμενα, στα οποία δίνονται σημαντικές πληροφορίες για τα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν από τις ανασκαφές των σταθμών, στοιχεία για το τεχνικό έργο, καθώς και θέματα που αφορούν στη διαχείριση του έργου σε σχέση και με τις αρχαιότητες.

Για την έκδοση θα μιλήσουν η δρ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. / Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και η δρ Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί το βιβλίο στους παρόντες δημοσιογράφους.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).