Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Περιοδική Έκθεση
Η έκθεση αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Ρηγίου της Καλαβρίας, του Πανεπιστημίου του Salerno και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Δωδωναίος – Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η περιοδική έκθεση στην Ιταλία

Η περιοδική έκθεση  «Dodonaios. L’oracolo di Zeus e la Magna Grecia» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου 2019 και αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Ρηγίου της Καλαβρίας, του Πανεπιστημίου του Salerno και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής κυκλοφόρησε ο ομώνυμος κατάλογος με άρθρα από τους: D. Castrizio, M. Cipriani, D. Costanzo, G. de Sensi Sestito, R. Graells I Fabregat, E. Greco, I.K. Κατσαδήμα, M. Lombardo, F. Longo, C. Malacrino, L. Mancini, P. Poccetti, A. Pontradolfo, Κ.Ι. Σουέρεφ, Ε. Βασιλείου και L. Vecchio.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε το site https://www.oracledodona.it/ από το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες αναφορικά με την έκθεση, την Ήπειρο και τη Μεγάλη Ελλάδα.

Την έκθεση επισκέφθηκαν συνολικά 67.081 άτομα και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης τα ευρήματα επέστρεψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).