Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΠΙΟΠ
Εξωτερική άποψη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο (© Φωτ.: Ιωάννης Κίζης / Φωτογραφικό Αρχείο ΠΙΟΠ).

Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

24 Ιουνίου - 6 Σεπτεμβρίου 2019

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Terra in-cognita, αποτέλεσμα συνεργασίας του Ιδρύματος με την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς), υλοποιεί τρία αυτοτελή θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Παίζουμε με γη-νερό-φωτιά, Terra in-cognita», για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου, με αφορμή τον πηλό, την πρώτη ύλη του παλαιού εργοστασίου, και αντλώντας έμπνευση από τα έργα των έντεκα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, θα κατασκευάσουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Στόχος των εργαστηρίων είναι να εκφράσουν τα παιδιά τη σχέση τους με το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο και να κατανοήσουν τη σύνδεση της φύσης με τη βιομηχανική ανάπτυξη.

Τα εργαστήρια, διάρκειας τεσσάρων ημερών (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης), θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύκλους: 24-28 Ιουνίου, 1–5 Ιουλίου και 2–6 Σεπτεμβρίου (10:30-13:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από έναν γονέα/κηδεμόνα.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, Βόλος.