Τα εργαστήρια σχεδίου συνεχίζονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κάθε μήνα αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου εκ του φυσικού με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν με μια άλλη ματιά τις συλλογές του Μουσείου.

Το τρίτο εργαστήριο σχεδίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 19:30, στις αίθουσες των Χαλκών. Ξεκινώντας από την απόδοση της ντυμένης γυναικείας μορφής στα πρώιμα κλασικά χρόνια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον τρόπο με τον οποίο το ένδυμα υπαινίσσεται τη δομή του σώματος. Θα συνεχίσουν με τη μορφή του γρύπα που διακοσμούσε αναρίθμητα χάλκινα αφιερώματα στα αρχαία ιερά. Στόχος είναι να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους η αφαίρεση και η εστίαση στα βασικά χαρακτηριστικά της μορφής συνομιλεί με τη λειτουργικότητα της φόρμας του αγγείου στο οποίο προσαρτάται.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου (17:00-19:30) το εργαστήριο θα γίνει στις αίθουσες των αγγείων. Ο περίφημος αμφορέας του Νέσσου θα είναι το πρώτο αγγείο στο οποίο θα επικεντρωθούν οι συμμετέχοντες για να μελετήσουν τους τρόπους με τους οποίους ο αρχαίος ζωγράφος κίνησε τις μορφές του για να αφηγηθεί ένα μυθικό επεισόδιο. Στη συνέχεια η εσωτερική διακόσμηση των κυλίκων, θέτει ένα ενδιαφέρον πρόβλημα: πώς μπορεί να ενταχθεί η ανθρώπινη μορφή μέσα στο κυκλικό σχήμα και να το υπηρετήσει διατηρώντας τη ζωντάνια της;

Πληροφορίες

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

— Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.

— Μολύβια 2Β, 4Β

— Γόμα σχεδίου

— Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν το χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και το βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους.

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση στο τηλέφωνο 213 2144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα.

Για το εργαστήριο της 14ης Μαΐου, δηλώσεις συμμετοχής από 7 Μαΐου.

Για το εργαστήριο της 11ης Ιουνίου, δηλώσεις συμμετοχής από 1 Ιουνίου.

Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.