Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΥΠΠΟΑ
Άποψη του Ερεχθείου από τα νοτιοδυτικά. © Αρχείο ΥΣΜΑ.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Το ΤΑΠ προχωρά σε ανοιχτό διαγωνισμό

Ενόψει της έναρξης της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) προχωρά, ύστερα από εκπόνηση σχετικής μελέτης που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την υποστήριξη του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εισέρχονται από την είσοδο του Θεάτρου Διονύσου (Νότια Κλιτύς) θα διαμορφωθεί στο κτήριο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 20-22 νέο εκδοτήριο εισιτηρίων, καθώς και ιματιοθήκη, ιατρείο και πωλητήριο του ΤΑΠ. Σε τμήμα του ίδιου κτηρίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Τουρισμού.

Παράλληλα, τόσο στην είσοδο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Νότια Κλιτύς) όσο και στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης (Δυτική Κλιτύς) θα διαμορφωθούν ειδικά εκδοτήρια εισιτηρίων γρήγορης διέλευσης (fast lane) ώστε να εξυπηρετούνται τάχιστα οι επισκέπτες που έχουν εκδώσει το εισιτήριό τους διαδικτυακά.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ύστερα από σχετική έγκριση από τον Δήμο Αθηναίων, θα εγκατασταθούν τόσο στη Δυτική όσο και στη Νότια Κλιτύ αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATM). Σημειώνεται ότι στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης έχουν τοποθετηθεί δοκιμαστικά αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία από τις αρχές του έτους.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).