Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Πρόσωπα
Στον καθηγητή Δ. Παντερμαλή απονεμήθηκε ο Σταυρός της Αξίας Α´ Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (φωτ.: Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα).

Βράβευση του Δ. Παντερμαλή από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

Στην ομιλία του ανέφερε ότι η έρευνα για την Ακρόπολη μπορεί να συνεχιστεί

«Ακόμα και τα σπουδαία μνημεία, αν η κοινωνία στέκεται αδιάφορη απέναντί τους, χάνουν τη σημασία τους. Επιδίωξή μας είναι το ευρύ κοινό να συγκινηθεί από τα έργα που βλέπει», επισήμανε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, κατά τη βράβευσή του με τον Σταυρό της Αξίας Α’ Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, ενώ πρόσθεσε, ότι η έρευνα για την Ακρόπολη μπορεί να συνεχιστεί.

Η πρόεδρος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, Φριντερίκε Φλες, στον πανηγυρικό που εκφώνησε, στάθηκε τόσο στη σημασία του Μουσείου της Ακρόπολης όσο και στη φιλοξενία, που έχει επιδείξει ο Δ. Παντερμαλής στους επισκέπτες του μουσείου. Αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό του έργο, καθώς και στα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών του κ. Παντερμαλή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Δίον και αλλού. Η κα Φλες τόνισε ότι ο Δ. Παντερμαλής «προσπάθησε να φέρει την αρχαιότητα κοντά στο κοινό», ενώ επιμελήθηκε και μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Από τη μεριά του, ο Δ. Παντερμαλής, αναφέρθηκε στους δυο δασκάλους του, τον Γιώργο Μπακαλάκη και τον Μανόλη Ανδρόνικο, καθώς και στους μεγάλους σταθμούς στη ζωή του, όπως είπε: τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Γερμανία και τη ζωή στην ύπαιθρο κατά τις ανασκαφές στο Δίον.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής πρέσβης της ΟΔΓ στην Αθήνα, Μαρκ Μπογκντάν, και η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Κάτια Σπορν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Μ. Κιάου).