Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
«Δεν είναι όλα εφήμερα». Eκδηλώσεις που διοργανώνει το ΥΠΠΟΑ για να τιμήσει τις στιγμές που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

«Δεν είναι όλα εφήμερα»: Μουσεία και εκθέσεις

Στο Εθνικό Θέατρο, την Κυριακή 7 Απριλίου

Τι διαρκεί στο χρόνο και τι αφήνει το αποτύπωμά του στο χώρο; Ποια πολιτισμικά ίχνη μένουν έντονα για να μας δείχνουν ότι βαδίζουμε στην κατεύθυνση να κάνουμε τον πολιτισμό καθημερινότητα των πολιτών και να μην τον αφήσουμε περιορισμένο σε πολυτέλεια ή προνόμιο των λίγων;

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τον τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα», διοργανώνει από την αρχή της χρονιάς εκδηλώσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσει τις στιγμές που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

Στο πνεύμα μιας γιορτής για τον πολιτισμό, αφιερωμένης στα Μουσεία και τις Εκθέσεις είναι και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στις 11:30, στο Εθνικό Θέατρο (κτίριο Τσίλλερ).

«Μια γιορτή του Υπουργείου Πολιτισμού», όπως τονίζει η Μυρσίνη Ζορμπά «για να σκεφτούμε πώς φανταζόμαστε τα νέα, σύγχρονα μουσεία. Για να οραματιστούμε μουσεία που δεν θα είναι απλώς ελκυστικά για το κοινό αλλά θα είναι και οικεία, θα αποτελούν χώρο συνάντησης και σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των πολιτών, θα είναι ζωντανά, θα φιλοξενούν τη ζεστασιά, τη δημιουργικότητα και τις προσδοκίες των ανθρώπων. Των ανθρώπων όλων των ηλικιών, των δύο φύλων και κάθε χρώματος ή φυλής».

Τις στιγμές που συνομιλούν με το παρελθόν και προετοιμάζουν το έδαφος για το μέλλον επέλεξαν τα ίδια τα Μουσεία, οι Διευθύνσεις και οι Εφορείες του ΥΠΠΟΑ και θα παρουσιαστούν με τη μορφή μικρών βίντεο και σύντομου σχολιασμού.

«Το να μοιραζόμαστε τέτοιες στιγμές, είναι σημαντικό» υπογραμμίζει η Μυρσίνη Ζορμπά «γιατί μας επιτρέπει να δούμε πώς οι ιδέες μετατρέπονται σε πράξη, να σκεφτούμε τα βήματα που μας οδηγούν σε έναν πολιτισμό που είναι συμμετοχικός και διαδραστικός, που δρα κατά των διακρίσεων και συναισθάνεται την πολυφωνία των αναπαραστάσεων που συνυπάρχουν σε μια κοινωνία, που αλλάζει εντέλει τη στάση ζωής μας».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας, Επιγραφικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Νομισματικό Μουσείο, η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η Διεύθυνση Συντήρησης αρχαίων και νεότερων Μνημείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).