Η Alpha Bank προσφέρει το λεύκωμα Ερμούπολη. Η δημιουργία μιας νέας πόλης στη Σύρο στις αρχές του 19ου αιώνα (ελληνική και αγγλική έκδοση) με  έκπτωση 40% καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου.

Για το βιβλίο

Η Ερμούπολη δημιουργήθηκε την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί, τη Σύρο, και πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε σημαντικό εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Στην έκδοση παρουσιάζεται το ιστορικό της ίδρυσης και της εξέλιξης της πόλης, αλλά και η πολεοδομία και η αρχιτεκτονική της. Οι εκκλησίες, τα δημόσια κτήρια και οι κατοικίες −πολλά από αυτά διακοσμημένα με πλούσιες τοιχογραφίες− μαρτυρούν έως σήμερα, μαζί με τα καλλιτεχνήματα της ζωγραφικής και της γλυπτικής, την άνθηση που γνώρισε η Ερμούπολη τον 19ο αιώνα.

Πληροφορίες

Στοιχεία έκδοσης: Ιωάννης Τραυλός, Αγγελική Κόκκου, Ερμούπολη. Η δημιουργία μιας νέας πόλης στη Σύρο στις αρχές του 19ου αιώνα, Αθήναι 1980 (ελληνική έκδοση), Αθήναι 1984 (αγγλική έκδοση), Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, σελ. 400, πίνακες 150,  σχέδια 62. Τιμή: 18,00 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις εκδόσεις είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τραπέζης «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ( Σταδίου 40, Αθήνα) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 3262465, e-mail: infopolitismos@alpha.gr).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank  στους αριθμούς τηλεφώνου 210 326 2440  και 210 326 2446.