Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης Edward Dodwell – Όψεις και Τοπία της Ελλάδας διοργανώνει η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η έκδοση παρουσιάζει το έργο του Αγγλο-ιρλανδού ευπατρίδη μελετητή των κλασικών σπουδών και περιηγητή Edward Dodwell. Στις δύο επισκέψεις του στην Ελλάδα (1801 και 1805-1806), ο Dodwell αποτύπωσε σχέδια και απόψεις των τόπων και των ανθρώπων της εποχής. Οι εντυπώσεις του από αυτά τα ταξίδια παρουσιάζονται στο έργο του A classical and Topographical Tour through Greece που κυκλοφόρησε το 1819.

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: John McK. Camp II (Διευθυντής των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς), Αφροδίτη Κούρια (Ιστορικός Τέχνης-Επιμελήτρια εκθέσεων), Leonora Navari (Ιστορική Βιβλιογράφος), Μαρίνος Καχρίλας-Αργυριάδης (Ιστορικός – Επιμελητής Συλλογών Εθνικού Ιστορικού Μουσείου).

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της ΙΕΕΕ Θεμιστοκλής Κοντογούρης ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Δήμητρα Κουκίου (Ιστορικός-Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου).

Για το βιβλίο: Edward Dodwell – Όψεις και Τοπία της Ελλάδας, επιμέλεια-μετάφραση κειμένων: Μαρίνος Καχρίλας-Αργυριάδης, συντονισμός έκδοσης: Δήμητρα Κουκίου, Αθήνα 2019, σ. 186, εικόνες 73.