Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση
Η αφίσα της έκθεσης.

Έρση Κρούσκα και Άγγελος Σκούρτης: Η επίσκεψη

Στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ

Έκθεση της Έρσης Κρούσκα και του Άγγελου Σκούρτη, με τίτλο «Η επίσκεψη», διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη. Οι δύο καλλιτέχνες, δημιουργοί της ομάδας POINT, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός κοινού έργου, ειδικά προσαρμοσμένου στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ. Επισκέφθηκαν πολλές φορές το μέρος, συζήτησαν με τους ανθρώπους του, βιντεοσκόπησαν και φωτογράφισαν τις εγκαταστάσεις, προσπαθώντας να δουν τα μηχανήματα ως ζώντες οργανισμούς που δεν παράγουν απλώς προϊόντα, αλλά «ποίηση».

Κλωστές, υλικά, χρώματα, μηχανήματα και όλα όσα υπάρχουν στο εργοστάσιο μεταμορφώνονται στο έργο τους, παίρνοντας «μαγική» διάσταση, η οποία, αν και προέρχεται από το χθες, οδηγεί σε ένα πιο ανθρώπινο αύριο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης βίντεο-προβολές σηματοδοτούν τη λειτουργία του εργοστασίου, ενώ μικρές εικαστικές παρεμβάσεις με φωτογραφίες κοστουμιών από διάφορες εποχές, μαζί με προϊόντα που παράγει η Κλωστοϋφαντουργία ΜΕΝΤΗΣ παρουσιάζουν μια αναδρομή στην ιστορία του ενδύματος.

Τέλος, στην έκθεση προβάλλεται η ταινία «Το ντύσιμο», που αφορά τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς, η στολή των οποίων για πολλά χρόνια φιλοτεχνούνταν από τα υλικά της Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ.

Πληροφορίες

Κλωστοϋφαντουργία ΜΕΝΤΗΣ – Μουσείο Μπενάκη, Πολυφήμου 6, Αθήνα. Τηλ. 210 3478792.

Εγκαίνια: 8 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20.00.

Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2019.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10.00-15.00.