Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Όλες οι φωτογραφίες
Τα παιδιά θα μπουν στο κλίμα των εορτών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, μικροί μεγάλοι στο Μουσείο, για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή Kids’ Xmas at Cycladic! Από τις11.00 μέχρι τις 14.30, γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Θα… επιβιβαστούν στο «μουσικό αερόστατο» της Ορχήστρας των Ανέμων και θα ζωντανέψουν ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα μέσα από παιχνίδια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Seveneleven! Στη συνέχεια, μια έκπληξη θα τους περιμένει: Θα γνωρίσουν από κοντά τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους «κυκλαδικά» Playmogreek ενώ, πριν φύγουν, θα φτιάξουν τα δικά τους λυχνάρια για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό τους!

Σκηνές από την καθημερινή ζωή των αρχαίων

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα; Πήγαιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο γυμναστήριο; Στα συμπόσια έπαιρναν μέρος οι γυναίκες; Πώς θα ήταν μια μέρα στην αρχαία Αθήνα;

Η ομάδα θεάτρου Seveneleven με την Κωνσταντίνα Μαλτέζου και τον Νότη Παρασκευόπουλο θα ζωντανέψει διάφορες ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα». Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δράσεις και μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, ρόλων και σωματικού θεάτρου, θα αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία της έκθεσης.

Xώρος: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα». Ώρα: 11.15, 12.15 και 13.15. Διάρκεια: 20-30΄

Μουσικό ταξίδι για όλους, με την Ορχήστρα των Ανέμων

Τι συμβαίνει όταν ο λόγος συνδυάζεται με την κίνηση και η μουσική με το τραγούδι; Με ποιους τρόπους το σώμα μετατρέπεται σε μουσικό όργανο; Τι είναι η μουσική Orff;

Η Ορχήστρα των Ανέμων, με τη Βιβή Ρουμιάν, θα παίξει μουσική για παιδιά και ενήλικες με το σώμα και τη φωνή, με αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κυρίως με όργανα Orff. Φλογέρες, ξυλόφωνα, σαξόφωνα, κιθάρες και μεταλλόφωνα θα γεμίσουν μουσική όλους τους χώρους του μουσείου! Μικροί και μεγάλοι θα επιβιβαστούν στο… «μουσικό αερόστατο» της ορχήστρας και θα χορέψουν ακούγοντας διάφορες μουσικές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα από την Κύπρο και συνθέσεις εμπνευσμένες από τη θάλασσα και τα αρχαία χρόνια.

Χώρος Α: Μέγαρο Σταθάτου. Ώρα: 11.15 και 13.00.

Χώρος Β: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Κύπρος – Αρχαία τέχνη και πολιτισμός».Ώρα: 12.00 και 12.45.

Χώρος Γ: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Κυκλαδική τέχνη».Ώρα: 12.30.

Γνωρίζουμε τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη

Τα playmogreek, τα γνωστά σε όλους μας playmobil ντυμένα με ελληνικές φορεσιές, έρχονται στο μουσείο. Ο δημιουργός τους, Πέτρος Καμινιώτης, θα εξηγήσει πώς με απλά υλικά και πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια μεταμορφώνει τις φιγούρες.

Με αφορμή τα playmogreek οι συμμετέχοντες θα μεταμορφώσουν τα κυκλαδικά ειδώλια με πολλή φαντασία και απλά υλικά.Αν τα ειδώλια είχαν ρούχα, τι θα φορούσαν; Πώς θα ήταν το πρόσωπό τους; Πώς να ένιωθαν άραγε; Με χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, χρώματα και χριστουγεννιάτικη διάθεση, τα παιδιά θα διακοσμήσουν τις δικές τους φιγούρες.

Χώρος: Μέγαρο Σταθάτου, 1ος όροφος. Συνεχής ροή, 11.30 – 14.30.

Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι

Τα παιδιά καλούνται επίσης να γνωρίσουν τον πρωταγωνιστή του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!»: ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία ελληνική τέχνη – Μια ιστορία με εικόνες». Θα φτιάξουν το δικό τους λυχνάρι ή στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους και θα αφήσουν την ευχή τους για το 2019.

Υπεύθυνες: Αγγελική Βλαχάκη και Κατερίνα Αμπατζή.

Χώροι: Νεοφύτου Δούκα, «Αρχαία ελληνική τέχνη – Μια ιστορία με εικόνες»,και Μέγαρο Σταθάτου 1ος όροφος, αίθριο. Συνεχής ροή, 11.30 – 14.30.

Γενικές πληροφορίες

ΚIDS’ XMAS AT CYCLADIC: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11.00-14.30.

Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συνοδοί δωρεάν). Οι συμμετέχοντες περιπλανούνται σε όλες τις εκθέσεις του Μουσείου, εκτός από την έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα – Ελεύθερνα – Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν».

Δεν απαιτείται κράτηση. Πληροφορίες: 210 7294220 (10.00-13.00), Cycladic.gr