Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Τέχνη
Ο Λευκορώσος σχεδιαστής Λέσα Λιμόνοφ δημιούργησε κάρτες οι οποίες απεικονίζουν σπουδαία έργα τέχνης που στεγάζονται σε μεγάλα μουσεία.

Hello from Banksy: κάρτες από μουσεία «αυτοκαταστρέφονται»

Μια ιδέα του Λέσα Λιμόνοφ

Στις αρχές Οκτωβρίου, σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, μια Eυρωπαία συλλέκτρια έργων τέχνης πλειοδότησε με 1,18 εκατ. ευρώ για τον πίνακα «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Banksy. Αμέσως μετά την πλειοδότηση, ο πίνακας καταστράφηκε από καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυφά ενσωματωμένος στην κορνίζα. Το περιστατικό είχε μεγάλο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσε ιδέα στον Λέσα Λιμόνοφ (Lesha Limonov), έναν graphic designer από την Μπελαρούς.

Ο Λευκορώσος σχεδιαστής δημιούργησε κάρτες οι οποίες απεικονίζουν σπουδαία έργα τέχνης που στεγάζονται σε μεγάλα μουσεία και οι οποίες «κλείνουν το μάτι» στον Banksy και την έμπνευσή του να αυτοκαταστραφεί το έργο του με το που κατακυρώθηκε σε φιλότεχνο αγοραστή.

Οι κάρτες είναι κατασκευασμένες με πλαίσιο χάρτινη κορνίζα στο έργο ζωγραφικής που απεικονίζεται και το οποίο μπορείς να τραβήξεις από το κάτω μέρος της «κορνίζας» και να διαπιστώσεις πώς το κάτω μισό του έργου είναι κομματιασμένο λωρίδες!

Πώς θα σας φαινόταν να αγοράζατε από το κατάστημα του Rijksmuseum κάρτα με έργο διάσημου Φλαμανδού και Ολλανδού ζωγράφου το οποίο κατά την επίσκεψή σας εκεί τράβηξε την προσοχή σας και, με την άνεσή σας, να μπορείτε να μιμείστε αυτό που έκανε ο Banksy με τον πίνακά του στη δημοπρασία στον οίκο Sothby’s;

Ο Λιμόνοφ βάφτισε τη σειρά καρτών του «Hello from Banksy».

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Βασίλης Τσεκούρας).