Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΥΠΠΟΑ
Όλες οι φωτογραφίες
Άποψη του χώρου της ομαδικής ταφής που αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (φωτ.: ΥΠΠΟΑ).

Οι «Δεσμώτες» θα αποδοθούν στο κοινό

Το ΥΠΠΟΑ έχει χρέος να ολοκληρώσει την έρευνα, τόνισε

Την πρώτη επίσκεψή της στον χώρο της ομαδικής ταφής Αρχαϊκής εποχής που έχει εντοπιστεί στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη γι’ αυτό το σημαντικό εύρημα που έγινε γνωστό με την ονομασία «Δεσμώτες».

Η Υπουργός συνοδευόταν από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, και από στελέχη των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, και ξεναγήθηκε από την ανασκαφέα και Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη.

«Οι “Δεσμώτες” αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ιστορική στιγμή της πόλης της Αθήνας», σημείωσε η Μυρσίνη Ζορμπά.«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει χρέος να ολοκληρώσει την ανασκαφική έρευνα και τις υποδομές προστασίας του ευρήματος αλλά και να αναδείξει ως επισκέψιμο το χώρο, το ταχύτερο δυνατό. Θα παρουσιάσουμε σύντομα το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Αξίζουν συγχαρητήρια στο επιστημονικό προσωπικό του ΥΠΠΟΑ και σε όσους εργάζονται για την αποπεράτωση του έργου και την απόδοσή του στο κοινό».

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).