Ένα ανδρόγυνο συνελήφθη για υπόθεση πώλησης αρχαίων νομισμάτων μέσω διαδικτύου, έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, στις 31 Οκτωβρίου 2018 αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για νομίσματα Βυζαντινής εποχής (5ου-12ου αι.), τα οποία, όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την ίδια μέρα, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν και συνέλαβαν το ανδρόγυνο σε περιοχή της Αττικής, ενώ έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους, καθώς και ένα άλλο σπίτι και σε διάφορα οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.