Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Όλες οι φωτογραφίες
Ο κούρος της Βολομάνδρας. Γύρω στο 560-550 π.Χ. (© ΥΠΠΟΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ΤΑΠ).

Ζωγραφική… εκ του φυσικού με την Αλεξάνδρα Μιχάλη

Στις 13 και 19 Οκτωβρίου 2018

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί το κοινό σε ένα συμμετοχικό εργαστήρι ζωγραφικής στις αίθουσες των γεωμετρικών Αγγείων και στις αίθουσες των Γλυπτών. Στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Κούρος… εκ του φυσικού» που φιλοξενείται στο Καφέ του Μουσείου από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2018, η ζωγράφος Αλεξάνδρα Μιχάλη θα μοιραστεί με όσους αγαπούν τη ζωγραφική και το σχέδιο τα μυστικά της σχεδίασης στο χαρτί και της ζωγραφικής «εκ του φυσικού» μέσα στο Μουσείο.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με κοινό στοιχείο την αγάπη για τη ζωγραφική. Μετά από μια σύντομη περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους και στην εικαστική έκθεση στο Καφέ του Μουσείου, όπου η ζωγράφος θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους οι εμβληματικές συλλογές του Μουσείου μπορούν να εμπνεύσουν έναν καλλιτέχνη, η ομάδα θα σχεδιάσει με την καθοδήγησή της μπροστά στα αρχαία. Συγκεκριμένα:

– Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 11.30-13.30: Ζωγραφίζουμε γεωμετρικά μοτίβα στην Αίθουσα 50 της Συλλογής Αγγείων.

– Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ώρα 16.30-18.30: Ζωγραφίζουμε αρχαϊκούς κούρους στην Αίθουσα 13 της Συλλογής Γλυπτών.

Τα υλικά σχεδίασης θα υπάρχουν διαθέσιμα στο μουσείο, αλλά όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν μαζί τους το δικό τους μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια 2 και 4Β και γόμα. Η διάρκεια της συμμετοχής είναι ελεύθερη στο διάστημα του δίωρου που θα διεξάγεται η δράση.

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση στα τηλέφωνα 213214 4800/ -4866/ -4893.