Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Άποψη του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας, στην Αίγινα.

Αφιέρωμα στην αρχαία πόλη της Αίγινας

Με ομιλίες, περιηγήσεις και καταδύσεις

Αφιέρωμα στην Αρχαία Αίγινα διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων (ΕΦΑΠΝ), η οποία προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την πόλη, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχουν αποκαλύψει οι ανασκαφικές έρευνες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο λόφο της Κολώνας όπου βρίσκονται ορατά κατάλοιπα του ιερού του Απόλλωνα. Η παρουσίαση με τίτλο «Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Αίγινας» θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10.30-12.00, από την αρχαιολόγο Σοφία Μιχαλοπούλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.

Στη συνέχεια το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην περιήγηση που διοργανώνει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ) στις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ διοργανώνει παρουσίαση και υποβρύχια ξενάγηση στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης της Αίγινας στις 12-14 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις, που γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, είχαν προγραμματιστεί για τη διάρκεια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28-30.9.2018), αλλά αναβλήθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το πρόγραμμα της ΕΕΑ

Ειδικότερα το πρόγραμμα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

– Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας: «Οι αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας και η συμβολή τους στην ακμή της πόλης». Παρουσίαση των καταλοίπων της αρχαίας λιμενικής εγκατάστασης της Αίγινας από την αρχαιολόγο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

– Σάββατο 13 Οκτωβρίου, υποβρύχιες ξεναγήσεις στις 11.00 στην Κολώνα και στις 15.00 στον κρυπτό λιμένα Αίγινας.

– Κυριακή 14 Οκτωβρίου, υποβρύχιες ξεναγήσεις στις 13.00 στον κρυπτό λιμένα Αίγινας και στις 15.30 στην Κολώνα.

Σημειώνεται ότι τo ραντεβού για τον πολεμικό λιμένα Αίγινας είναι στην είσοδο της περίφραξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας και για τα βυθισμένα αρχαιολογικά κατάλοιπα στην παραλία της Κολώνας στο κέντρο της παραλίας Κολώνα («Ξεφλούδα»). Για τη συμμετοχή στις υποβρύχιες ξεναγήσεις είναι απαραίτητα μάσκα, αναπνευστήρας και βατραχοπέδιλα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9235105 (ΕΦΑΠΝ) και 210 4590700, 210 4590707, 22970 22248 (ΕΕΑ). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.).