Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Η αφίσα της εκδήλωσης.

Ο Κ.Π. Καβάφης συναντά την ιαπωνική κουλτούρα

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Μια απρόσμενη και εξαιρετικά γοητευτική συνάντηση της οικουμενικής ποίησης του εμβληματικού Αλεξανδρινού ποιητή με τον σύγχρονο ιαπωνικό πολιτισμό πραγματοποιείται στις 5 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8 μ.μ., στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι).

Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη ζωντανεύει με αναγνώσεις ποιημάτων του στα ελληνικά και στα ιαπωνικά, με προβολές animation των φοιτητών του Musashino Art University που ασχολήθηκαν με τον Καβάφη κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013, 2016, 2017 και 2018, καθώς και με έκθεση σχεδίων και illustration εμπνευσμένων από το καβαφικό σύμπαν. Παράλληλα, το κοινό θα «ξεναγηθεί» στην ποίηση και τους ποιητές της Ιαπωνίας από τον Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο, καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνώστη της ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας.

«Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ» είναι ένα project του animator Dino Sato, που φέρνει κοντά δύο αρχαίους πολιτισμούς και ανιχνεύει κοινούς τόπους ενδιαφέροντος, όπως αυτοί αναδεικνύονται μέσα από το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή. Τις προβολές έχει επιμεληθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.).