Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Πολιτιστική κληρονομιά
To Διαδραστικό Πρόγραμμα Ελεύθερου Χρόνου «6 Χιλιόμετρα: Από την Αρχαία Δίολκο... στη Διώρυγα της Κορίνθου» με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρουσιάζει στους επισκέπτες την αρχαία εποχή και περιοχή.

Συνεργασία Fedhatta με το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

Στην Κόρινθο

Συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» στην Κόρινθο εγκαινιάζει το ΔΩΔΕΚΑ της Ομοσπονδίας τουριστικών πρακτόρων FedHATTA, προσφέροντας στους επαγγελματίες του τουρισμού τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των επισκεπτών της χώρας μας.

Το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης, μέσω των δράσεων που υλοποιεί, αποσκοπεί να καταστήσει την επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου μια βιωματική εμπειρία μάθησης και διασκέδασης. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει το Διαδραστικό Πρόγραμμα Ελεύθερου Χρόνου «6 Χιλιόμετρα: Από την Αρχαία Δίολκο… στη Διώρυγα της Κορίνθου», το οποίο με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρουσιάζει στους επισκέπτες την αρχαία εποχή και περιοχή.

Kάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι, διαμέσου των αιώνων, με τη χρήση φωτογραφιών, κειμένων και βίντεο animation, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την αρχαία Δίολκο, το Εξαμίλιο τείχος, την ιστορία των προσπαθειών διάνοιξης του Ισθμού και τη σύνδεσή τους με τις λοιπές επιστήμες (μηχανική, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία).

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται οι νέες τεχνολογικές όπως η 3D Experience (Εικονική πτήση), η εφαρμογή Sandbox αλλά και πειράματα φυσικής με τα οποία ο επισκέπτης βιώνει τη μεγάλη πρακτική σημασία της αρχαίας Δίολκου.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΚΧΑ).