Έκθεση γλυπτικής με έργα της Ευδοκίας Παπαγεωργίου και τίτλο «Διάλογοι στον χώρο και στον χρόνο» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Με την έκθεση αυτή παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Άρτα επιλεγμένα έργα της γλύπτριας Ευδοκίας Παπαγεωργίου, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ αρχαίας ελληνικής και σύγχρονης τέχνης.

Τα έργα εκτίθενται σε παράλληλη θέαση με τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, καθώς και στο προαύλιό του, προκειμένου, μέσω της συνύπαρξης, να αναπτυχθεί διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο μοντέρνο και το αρχαίο. Παράλληλα, μέσα από τον πλούτο χρωμάτων και σχημάτων και μέσα από το πάντρεμα του αρχαίου με το σύγχρονο, του παραδοσιακού με το μοντέρνο, των φυσικών υλικών με τα βιομηχανικά υλικά, καθίσταται δυνατή η σύζευξη έργων τέχνης, διαφορετικών υλικών, τεχνοτροπίας και εποχής.
Ταυτόχρονα, μέσω της οπτικής διάδρασης ανάμεσα στην αρχαιότητα και το εικαστικό παρόν, ανοίγονται νέοι δρόμοι για μια πιο ουσιαστική κατανόηση της σύγκλισης διαφορετικών μορφών της τέχνης και εκπαιδεύεται ο θεατής για την κατάκτηση της «εγρήγορσης» στα κάθε λογής οπτικά ερεθίσματα.

H Ευδοκία Παπαγεωργίου έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Γλυπτική και στα Εφαρμοσμένα Εργαστήρια του Ψηφιδωτού και της Τέχνης του Βιβλίου, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Από το 1976 ως το 1992 δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από το 1993 ως το 2016 ήταν διευθύντρια και διδάσκουσα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ από το 2000 ως το 2005 δίδαξε στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου 2018.