Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας
Μόνιμη έκθεση. Ενότητα για τις οικίες. Ο «οίκος» και ο ανδρώνας.

«Εν Νυκτί…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Στις 1 και 2 Αυγούστου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πανελλήνιας δράσης με τίτλο «Εν Νυκτί…», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θεματική τη νύκτα (28 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2018).

Για το λόγο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας θα παραμείνει ανοικτό την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 από τις 20:00 έως τις 22:00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί από αρχαιολόγους της Υπηρεσίας στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου εκτίθενται ευρήματα από την Αμβρακία, τη σημαντική κορινθιακή αποικία στη βορειοδυτική Ελλάδα, που χρονολογούνται από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επίκεντρο της ξενάγησης θα είναι τα εκθέματα που έχουν άμεση σχέση με το θέμα του εορτασμού (λύχνοι, εστία και συμπόσια στην ενότητα του οίκου κ.ά.).

Στους χώρους της μόνιμης έκθεσης εκτίθενται, παράλληλα, έργα σύγχρονης γλυπτικής της καλλιτέχνιδος Ευδοκίας Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τον εύγλωττο τίτλο «Διάλογοι στον χώρο και στον χρόνο».

Ο νυχτερινός περίπατος θα συνεχιστεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, με την περιήγηση στην έκθεση με θέμα «Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα, 16ος–20ός αιώνας», όπου θα δοθεί έμφαση σε αγγεία καθημερινής χρήσης, που χρησιμοποιούνταν σε δείπνα, αλλά και αγγεία τελετουργικά, λύχνους και «δοχεία νυκτός», προερχόμενα από ανασκαφές στην πόλη της Άρτας.

Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου, με την περιοδική έκθεση «Νεώτερη Κεραμική από την Ήπειρο – Συλλογή Φ. Ραπακούση», όπου εκτίθενται κεραμικά αντικείμενα προερχόμενα από τα σημαντικότερα εργαστήρια κεραμικής της Ανατολής, της Ιταλίας, της Βόρειας Ευρώπης και του ελλαδικού χώρου κατά τους νεότερους χρόνους.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.