Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Αίγυπτος
Αγιογραφία που απεικονίζει τη «Φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο».

Η «Φυγή εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας στην UNESCO;

Προσπάθεια της Αιγύπτου να την εντάξει στους επίσημους καταλόγους της

Τη «Φυγήν εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας που έγινε με τη γέννηση του θείου βρέφους και την απειλή από τον Ηρώδη –γεγονός που ανάγκασε τον Ιωσήφ, την Παρθένο Μαρία και τον Ιησού να περάσουν τρία χρόνια στη Χώρα του Νείλου–  θέλει να εντάξει στους επίσημους καταλόγους της UNESCO το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Αιγύπτου, τότε θα ενταχθούν 25 σημεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκκλησίες στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό της UNESCO.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ανάνι τόνισε ότι ήδη δημιουργήθηκε μια επιτροπή για να προσθέσει 25 αρχαιολογικούς χώρους και εκκλησίες, που αποτελούν μέρος του ταξιδιού της Αγίας Οικογένειας, στη λίστα της UNESCO. Ο υπουργός Αρχαιοτήτων εξήρε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού και για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ράνια Ελ Μάσατ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία του δικού της υπουργείου με τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τοπικής Ανάπτυξης για την προώθηση της ιστορικής αυτής περιόδου της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια των τριών ετών όπου η Αγία Οικογένεια πέρασε από τη Χώρα του Νείλου, πέρασε και από το χώρο όπου τώρα είναι κτισμένο το επιβλητικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου εν παλαιώ Καΐρω, που θεωρείται και η Ροτόντα της Ανατολής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ν. Κάτσικας).