Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ημερίδα
Από το πρόγραμμα της ημερίδας.

Εμβληματικές μορφές της Ελληνικής Αρχαιολογίας και τα αρχεία τους

Στις 29 Ιουνίου 2018

Ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Αρχαιολογίας διοργανώνει το Τμήμα Διαχείρισης Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 09.30, στο αμφιθέατρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21 (Θησείο).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα προσωπικά αρχεία των αρχαιολόγων Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη και Ηούς Ζερβουδάκη, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, καθώς και το Αρχείο του Απόστολου Σ. Αρβανιτόπουλου, που παραχωρήθηκε ευγενώς από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.

Με τη διοργάνωση της ημερίδας επιδιώκεται, μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών και υπηρεσιακών αρχειακών τεκμηρίων (έγγραφα, σημειώματα, φωτογραφίες, σχέδια κ.ά.) των τιμωμένων αρχαιολόγων, να αναδειχθούν άγνωστες πτυχές και όψεις του προσωπικού και υπηρεσιακού τους βίου, αλλά και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  μέσα στο χρόνο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).