Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΥΠΠΟΑ
H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (φωτ.: ΥΠΠΟΑ).

Η Λυδία Κονιόρδου στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, δεδομένου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 να παραδοθεί το κτίριο στην ΕΠΜΑΣ. Την Υπουργό υποδέχτηκε η Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου μουσείου και την ευχαρίστησε για την αμέριστη υποστήριξή της.

Η Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε όλους τους χώρους, από την επιβλητική αίθουσα υποδοχής έως τις αίθουσες των μονίμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων, τους χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, τα εργαστήρια συντήρησης, τις υπόγειες αποθήκες των έργων τέχνης, οι οποίες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς και τα ήδη εγκατεστημένα μηχανοστάσια. Στη συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συντελεστές η Υπουργός ενημερώθηκε για τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του έργου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά και να στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, οι τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΕTAPLAN Α.Ε., που εκτελεί έργο τεχνικού συμβούλου για τη Β΄ φάση της επέκτασης της ΕΠΜΑΣ, η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (πτέρυγα ΙΣΝ).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).