Με στόχο την αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, το έργο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση μνημείων από τα βυζαντινά χρόνια της Παλαιόπολης της Κέρκυρας, καθώς και τη διαμόρφωση και διασύνδεση των ιστορικών χώρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του τμήματος της νότιας πτέρυγας του νοτιοανατολικού Πύργου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή «Στρατιά», που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1915.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, ενώ θα επικαιροποιηθεί και η υπάρχουσα μελέτη για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων.