Ο Οκτώβριος εδώ και τρία συνεχόμενα έτη έχει θεσμοθετηθεί στο Λεβέντειο Μουσείο ως ο Μήνας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Το Μουσείο μέσα από Μάθηση, Δημιουργία και Παιχνίδι προσφέρει σε οικογένειες με παιδιά ειδικά προγράμματα διαμορφωμένα με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τάσεις της εποχής.

Όπως κάθε χρόνο τα προγράμματα στοχεύουν στην εξοικείωση μικρών και μεγάλων με το Μουσείο, μέσα από ποικίλες Μουσειακές Εμπειρίες. Θεατρικά–διαδραστικά δρώμενα, επαφή με νέα τεχνολογικά μέσα, εργαστήρια ζωγραφικής χωρίς τη χρήση πινέλου και πολλά άλλα εμπλουτίζουν τη φετινή βιωματική προσέγγιση του Μουσείου.

Πρόγραμμα

—Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 (10:30)

«Παραμύθι: αφήγηση, χρώμα, δημιουργία»: Το παραδοσιακό παραμύθι Η Καστανομαλλούσα ζωντανεύει στην αυλή του Λεβέντειου, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Αφήγηση: Βάρσια  Αδάμου ηθοποιός, καθοδήγηση εργαστηρίου: Ελένη Πρατσή-εικαστικός.

Για παιδιά ηλικίας: 5 χρονών και άνω. Διάρκεια: 90 λεπτά.

—Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 (10:30)

«Μικροί αρχαιολόγοι σε δράση στο Λεβέντειο Μουσείο»: Αυτή τη φορά στο Λεβέντειο Μουσείο, οι μικροί συμμετέχοντες αναλαμβάνουν δράση σε ρόλο αρχαιολόγων.

Διαδραστικός Σταθμός: Παναγιώτης Κυριάκου (Υπ. Δρ  Ινστιτούτο Κύπρου).

Για παιδιά ηλικίας: 7 χρονών και άνω. Διάρκεια: 80 λεπτά.

—Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 (10:30)

«Η Τελευταία Βασίλισσα της Κύπρου είναι εκεί! Ποιος θα  ψάξει να τη βρει;»: Θεατρικό-διαδραστικό πρόγραμμα που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία της Κύπρου και τη συναρπαστική ζωή της βασίλισσας Αικατερίνης Κορνάρο.

Θεατρική απόδοση: Ευαγγελία Ονουφρίου και Νικόλας  Δημητρίου.

Για παιδιά ηλικίας: 7 χρονών και άνω. Διάρκεια: 80 λεπτά.

Για σχολικές ομάδες

—«Η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου είναι εκεί! Ποιος θα ψάξει να τη βρει;»: Περιπέτεια στο Λεβέντειο! Τα παιδιά μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και την έκθεση «Τα μυστικά ενός βασιλικού πορτραίτου» θα ανασυνθέσουν την προσωπικότητα της βασίλισσας Αικατερίνης Κορνάρο.

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 10:00-11.20. Για παιδιά Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού.

—«Τα Μυστικά ενός βασιλικού πορτραίτου»: Οι μαθητές σκιαγραφούν πτυχές της ιστορίας και αποκρυπτογραφούν τα κρυμμένα μυστικά ενός έργου τέχνης: ενός πορτραίτου της Αικατερίνης Κορνάρο.

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017. Κάθε Τρίτη, 10:00-11.20. Για  παιδιά Α’-Γ’ Γυμνασίου, Α’-Γ’ Λυκείου και Τεχνικές Σχολές.

Πληροφορίες

Κρατήσεις θέσεων: 22661475 (εσωτ. 106 και 110), [email protected]

Συμμετοχή: Δωρεάν