Η Λευκωσία, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, υποδέχεται τον κόσμο της  και εναρμονίζεται με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, στην καρδιά του πολιτιστικού κέντρου της  πρωτεύουσας, «χρωματίζει» την καθημερινότητα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο δραστηριότητες και μοναδικές εμπειρίες, που καλύπτει την περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2015. Εκθέσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις  καλύπτουν ποικίλα ενδιαφέροντα και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

«Αγγείων Τέχνη από τη γη της Λαπήθου»

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Αγγείων Τέχνη από τη γη της Λαπήθου» το Μουσείο έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα, πλαισιώνοντας την έκθεση. Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου, και ώρα 10:30, με ξενάγηση στην έκθεση από τη Διευθύντρια του Μουσείου Δήμητρα Παπανικόλα-Μπακιρτζή. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά πλάσιμο αγγείων στον τροχό από τον αγγειοπλάστη της Υπηρεσίας, Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους.

Η πρώτη διάλεξη σε συνάφεια με την έκθεση «Αγγείων Τέχνη από τη γη της Λαπήθου», θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:30, από τον δρα Γεώργιο Κωνσταντίνου και τον δρα Ιωάννη Παναγίδη με τίτλο «Η Γεωλογία της Λαπήθου και πρώτες ύλες για την κεραμική».

«Μάθηση, Δημιουργία και Παιχνίδι – Οκτώβριος 2015».

Πρόκειται για σειρά δραστηριοτήτων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφιερωμένων σε οικογένειες με παιδιά αλλά και σε σχολικές ομάδες. Η πρώτη σε σειρά εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 10:30, με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «10+1 Κρυμμένα Μυστικά. Χρονοταξίδια με τη Λήδρα και τον Λέδρο» για οικογένειες με παιδιά. Την ίδια μέρα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά και με άλλες δραστηριότητες. Στη συντροφιά θα βρίσκεται και το ράδιο «Σφαίρα 96,8» που θα εκπέμπει ζωντανά από το Μουσείο (10:00 -12:00).

…και άλλα πολλά

Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου περιλαμβάνει ακόμα την Ετήσια Διάλεξη Εις Μνήμην Κωνσταντίνου Λεβέντη με τίτλο «Nature in Byzantine Art of Cyprus» και  με ομιλητή τον  καθηγητή Henry Maquire (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη),  το ετήσιο Artists’ Bazaar,  που για φέτος έχει θέμα «Η Σύγχρονη Κεραμική συναντά την Ιστορία», και το ετήσιο Παζαράκι Βιβλίων.

Όλες οι εκδηλώσεις και τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο του κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ρόλου του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας. Πρόκειται για μια προσφορά που το Μουσείο, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, συνεχίζει πεισματικά στοχεύοντας σε μια προσιτή επαφή του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου.

ΑΓΓΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΛΑΠΗΘΟΥ_ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ_ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, το κοινό καλείται να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Πληροφορίες: info@leventismuseum.org.cy, τηλ.: +357 22661475