Ομαδική έκθεση Θεσσαλών εικαστικών με τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Μία βιωματική – διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά…» παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017.

Είκοσι τρεις καλλιτέχνες συνομίλησαν με το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη Πολιτεία (Λάρισα) του 1969 και κατέθεσαν με το δικό τους σύγχρονο εικαστικό λόγο τις σκέψεις τους για τη σύγχρονη πολιτεία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η επιστημονική ομάδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πόλ(ε)ις όπου μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν  έννοιες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και να συνεχίσουν τον εικαστικό διάλογο με το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη προσθέτοντας το δικό τους κομμάτι στην Πολιτεία του.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιάζεται η πόλη μέσα από θρύλους και παραδόσεις μέσω αφήγησης παραμυθιού για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με θέμα τη νύμφη Λάρισα.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Όλγα-Μαρία Αγγελίδου, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Λίλια Γεωργουλά, Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Μαρία Ζησοπούλου, Ελπινίκη Καμόσου, Ευαγγελία Καραγγέλη, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος – Χριστίνα Στεφοπούλου (Καλλιτεχνική ομάδα ΑΒΟΛΟΙ), Κωνσταντίνος Μπιλιούρης, Κώστας Μπομπός, Ντιάνα Μπορίσοβα, Κατερίνα Ξανθά, Καλυψώ Παπαδοπούλου, Δήμητρα Ρασάικου, Ιφιγένεια Σδούκου, Αναστασία-Ζωή Σουλιώτη, Αντιγόνη Τέκα, Βίλη Τζαφέτα, Ιωάννα Τριανταφυλλάκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα και Μαρία-Ανδρομάχη Χατζηνικολάου.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 24 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη–Παρασκευή 10:00–14:00 και 18:00–21:00, Σάββατο–Κυριακή 10:00–14:00.

Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410 672499.