Στο συνεργατικό δίκτυο Discover North Athens, εντάσσονται το ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, στο Μαρούσι και το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, στην Κηφισιά. Απόλυτα «θετικό γεγονός» χαρακτήρισε την ένταξη των δυο σημαντικών πολιτιστικών φορέων στο δίκτυο, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, καθώς, πρόσθεσε, «ως κόμβοι πολιτισμού θα ενταχθούν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό προσέλκυσης επισκεπτών, με συλλογική δημοσιότητα και αυξημένη τουριστική ροή».

Το ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι ήταν το σπίτι και το εργαστήριο του γνωστού Έλληνα ζωγράφου, ενώ το μέγαρο του Στέφανου και της Πηνελόπης Δέλτα, όπου στεγάζεται το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη στην Κηφισιά, περιέχει έγγραφα, αρχεία και άλλα ιστορικά κειμήλια, τα οποία καλύπτουν τους τελευταίους τρεις αιώνες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του ελληνικού έθνους.

Στις συναντήσεις του με συντελεστές των φορέων, ο κ. Καραμέρος ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εκθέματα του ιδρύματος, που παραμένει κλειστό την τελευταία 5ετία, και επισήμανε ότι πρόκειται για έναν χώρο «μοναδικό που ενώ αναγνωρίζεται και αξιοποιείται στο πλαίσιο της documenta 14, δεν έχει την υποστήριξη που αξίζει».

Επίσης πρόσθεσε ότι «αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διερεύνηση χρηματοδοτήσεων με σκοπό τις αναγκαίες ανακαινίσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του, ως εκθετηρίου έργων και αντικειμένων ενός διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου, σκηνογράφου και ενδυματολόγου».