«Η Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» βγήκε από τον κόσμο των αποθηκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αθέατο Μουσείο», και περιμένει τους επισκέπτες του στην «αίθουσα του βωμού» (αίθουσα 34) έως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Η συλλογή αποτελείται από πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις 9 και 11 Ιουνίου και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, τηλ. 213 2144889, eam@culture.gr, www.namuseum.gr