Ένας από τους σημαντικότερους πίνακες ζωγραφικής του Βέλγου υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, Ρενέ Μαγκρίτ, αναμένεται να καταρρίψει ρεκόρ τιμής πώλησης, στα 17,5 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Christie’s.

Ο πίνακας «Heartstrings» (Ευαίσθητη Χορδή) θα τεθεί σε δημοπρασία στις 28 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Το έργο τέχνης θα φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων του οίκου Christie’s, στη βρετανική πρωτεύουσα, έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Στο έργο του Βέλγου καλλιτέχνη απεικονίζεται ένα κρυστάλλινο ποτήρι σαμπάνιας με αφρό από σύννεφα σε ορεινό τοπίο. Ο ζωγράφος το φιλοτέχνησε το 1960 και το δώρισε στη σύζυγό του. Αργότερα το ζευγάρι πούλησε τον, διαστάσεων 114×146 εκ., πίνακα, ο οποίος ανήκει σε ιδιωτική βελγική συλλογή από το 1990.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του οίκου δημοπρασιών, Ολιβιέ Καμί, δήλωσε στο Associated Press ότι η σύνθεση σύννεφου και γυαλιού είναι μοναδική στο έργο τέχνης του Μαγκρίτ. Στα έργα του ο καλλιτέχνης συχνά παραθέτει συνηθισμένα αντικείμενα, ή κάποιο ασυνήθιστο πλαίσιο, δίνοντας νέες ερμηνείες σε γνωστά αντικείμενα.

«Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Μαγκρίτ που δημοπρατείται μετά τον πίνακα “Η αυτοκρατορία του φωτός”, ο οποίος πουλήθηκε το 2002 για 12,7 εκατ. δολάρια, που ήταν τότε ποσό ρεκόρ για τον καλλιτέχνη» υπογράμμισε.

Το 2014 ο αντίπαλος οίκος δημοπρασιών, Sotheby’s πούλησε το έργο «Le Beau Monde» (Όμορφος Κόσμος) έναντι 12,9 εκατ. δολαρίων.