Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Έρευνα - Εκπαίδευση: Συναντήσεις
Στόχος των συναντήσεων είναι, μεταξύ άλλων, να σκιαγραφηθεί το «πώς» οργανώνονται δραστηριότητες για ποικίλες ομάδες κοινού, με διαφοροποιημένες ανάγκες και δυνατότητες.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Μουσειακές εκπαιδευτικές δράσεις: Πώς και γιατί;

Στις 10 και 24 Φεβρουαρίου 2017

Μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση της διήμερης συνάντησης εργασίας στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2017, με στόχο την παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά την τελευταία τριετία σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και ιστορικούς τόπους της επικράτειας, η Ομάδας Εργασίας για την Εκπαίδευση και τις Πολιτιστικές Δράσεις στα Μουσεία (ICOM-CECA) έχει προγραμματίσει δύο στρογγυλές τράπεζες στις 10 και 24 Φεβρουαρίου 2017. Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 (17.00-20.00), θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη μεθοδολογία των εκπαιδευτικών δράσεων, στα παιδαγωγικά εργαλεία που αξιοποιεί σήμερα η μουσειακή εκπαίδευση. Στόχος της συνάντησης είναι να σκιαγραφηθεί το «πώς» οργανώνονται δραστηριότητες για ποικίλες ομάδες κοινού, με διαφοροποιημένες ανάγκες και δυνατότητες.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 (17.00-20.00), θα εστιάσει στο «γιατί». Μέσα από μια διαδικασία ανοικτού διαλόγου-στρογγυλής τράπεζας οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να επαναπροσδιορίσουν τη σημασία και τη στόχευση των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την εισαγωγή τους στην ελληνική πραγματικότητα, και να συζητήσουν τους λόγους για τους οποίους η παροχή εκπαιδευτικού έργου από τα μουσεία είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (Αγίων Ασωμάτων 15, Θησείο) και θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το πρόγραμμα της ημερίδας