Εργαστήρι εικαστικής έκφρασης με θέμα «Art in the Archive» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Το εργαστήρι, στο πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων, δίνει τη δυνατότητα σε 20 συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους γύρω από τα εικαστικά, ενώ αποτελεί ευκαιρία εξοικείωσης με τον ρόλο ενός αρχειακού φορέα.

Τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις και η γνωριμία με το έργο πρωτοπόρων καλλιτεχνών, οι οποίοι δημιούργησαν τους δικούς τους κώδικες στην τέχνη, θα επιτρέψουν μια διαφορετική μορφή έκφρασης εμπνευσμένης από την ποίηση, τα όνειρα και τις μνήμες. Επιπλέον, η «τέχνη στο αρχείο» και «το αρχείο ως τέχνη» θα αποτελέσουν πηγές έρευνας, προβληματισμού και δημιουργίας εικαστικών έργων.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου (ώρες 17:00-19:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418070, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος (τηλ.: 210 3418051).