Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για τέταρτη χρονιά, εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, με αντικείμενο την ύλη και τις τεχνικές κατασκευής του χαρτιού, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση του υλικού, τη διαχείριση και τις συνθήκες φύλαξής του. Θα γνωρίσουν, επίσης, τρόπους κατασκευής χαρτιού και χαρτοπολτού αλλά και τεχνικές ιαπωνικής και κοπτικής βιβλιοδεσίας. Θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο, τη στοχοθεσία και τη λειτουργία ενός αρχειακού φορέα, μαθαίνοντας παράλληλα για το υλικό που διατηρεί το Ιστορικό Αρχείο και τη σημασία του. Τέλος, με οδηγό τη φαντασία, θα δημιουργήσουν χάρτινα αντικείμενα και γλυπτά από χαρτοπολτό, ενώ θα ασχοληθούν και με τη χειροποίητη βιβλιοδεσία.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 24 Νοεμβρίου, 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου (ώρες 17:00 -19:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (τηλ.: 210 3418072, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).