Τα εργαστήρια ενός διάσημου μουσείου κέρινων ομοιωμάτων, ένα εργοστάσιο, ένας εκθεσιακός χώρος του 18ου αιώνα: εκατό σημεία στο Παρίσι και γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, απαγορευμένα για το κοινό ή άγνωστα, θα ανοίξουν τις πύλες τους από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση «Παρίσι, κρυμμένη όψη», που διεξάγεται για 6η φορά, επιτρέπει κάθε χρόνο σε περίπου 10.000 ενδιαφερόμενους να περάσουν τις πύλες των χώρων αυτών, δημόσιων ή ιδιωτικών, στους οποίους το κοινό δεν έχει πρόσβαση ή επισκέπτεται σπανίως.

Βιομηχανικά κτίρια, κήποι, εργαστήρια τέχνης, ιστορικοί τόποι, ένα εργαστήριο καταγραφής μουσικής, μια μασονική στοά είναι μερικές από τις επισκέψεις που προτείνονται.

Το βασικό για τον ενδιαφερόμενο είναι να επιλέξει στην ιστοσελίδα parisfacecachee.fr μια επίσκεψη που περιγράφεται σε γενικές γραμμές, της οποίας η διεύθυνση θα δοθεί τη στιγμή της εγγραφής του στον κατάλογο των επισκεπτών, δηλαδή στις 11 ή στις 18 Ιανουαρίου.

Οι κρατήσεις για τις περιορισμένες θέσεις εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες. Η είσοδος μπορεί να είναι δωρεάν ή με εισιτήριο, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει έως 15 ευρώ.

Φέτος, για λόγους ασφαλείας οι κρατήσεις θέσεων είναι όλες ονομαστικές και κάθε επισκέπτης θα πρέπει να επιδείξει την ταυτότητά του στην είσοδο.