Παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017, η διάρκεια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ελληνικές χάρτινες εικόνες – Οδός επικοινωνίας Ελλάδας-Ρωσίας» η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας στην Αγία Πετρούπολη και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «2016, Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα».

Μετά την επίσημη λήξη της έκθεσης στις 11 Δεκεμβρίου και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, τα πρωτότυπα έργα του ρωσικού Μουσείου, που πρέπει να επιστρέψουν στην Αγία Πετρούπολη, θα αντικατασταθούν από φωτογραφικές αναπαραγωγές, σε υψηλή ανάλυση, των αυθεντικών έργων.

Στην έκθεση θα παραμείνουν τα πρωτότυπα έργα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού που προέρχονται από τη Συλλογή χαρακτικών της μεγάλης δωρήτριας Ντόρης Παπαστράτου.  Με τον τρόπο αυτό θα συνεχιστεί η σημαντική αυτή έκθεση μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τα έργα στο σύνολό τους.