Δύο από τα γνωστότερα έργα του Σάντρο Μποτιτσέλι, η Άνοιξη και η Γέννηση της Αφροδίτης, βρήκαν και πάλι τη θέση τους στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας, η οποία άνοιξε και πάλι για το κοινό τις δύο αίθουσες που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες.

Οι δύο αίθουσες είχαν κλείσει από τον Ιούλιο του 2015 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε το μουσείο να τηρεί τους κανονισμούς, όπως εξήγησε η διεύθυνσή του σε ανακοίνωσή της. Τα δύο αριστουργήματα του Μποτιτσέλι περιστοιχίζονται από πίνακες των Πολαγιουόλο, Ούγκο βαν ντερ Γκους, Ντομένικο Γκιρλαντάιο και άλλων.

Η Άνοιξη και η Αφροδίτη δεν «κρύφτηκαν» πάντως στο διάστημα αυτό: είχαν μεταφερθεί σε μια άλλη αίθουσα όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τα δύο από τα σημαντικότερα έργα του Φλωρεντινού ζωγράφου (1445-1510).

Ο διευθυντής του Ουφίτσι, Άικε Σμιτ, σημείωσε ότι με τις εργασίες που έγιναν στις αίθουσες βελτιώθηκε όχι μόνο «η ποιότητα της επίσκεψης» αλλά και «η κριτική ανάγνωση των έργων, αφού το καθένα τους εκτίθεται με βάση τη χρονική ή θεματική συνάφειά του με τα διπλανά του».

Το Μέγαρο Ουφίτσι, που κατασκευάστηκε για τον Κόζιμο Α’ των Μεδίκων γύρω στο 1500, άνοιξε για το κοινό το 1765 και υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες. Περιλαμβάνει έργα από τον 12ο μέχρι τον 18ο αιώνα και διαθέτει ίσως την καλύτερη συλλογή αναγεννησιακών πινάκων στον κόσμο, ζωγράφων από τον Τσιμαμπούε μέχρι τον Καραβάτζο.