Η Πινακοθήκη Ουφίτσι θα ανοίξει σύντομα δέκα νέους χώρους, αφιερωμένους σε ζωγράφους του 16ου αιώνα, κυρίως από την Τοσκάνη. Μία από τις αίθουσες εξάλλου θα φιλοξενεί ελληνιστική γλυπτική.

Οι νέες αίθουσες θα ανοίξουν τους ερχόμενους μήνες. Μεταξύ των γλυπτών που θα εκτεθούν σε αυτές είναι ο «Απακανθιζόμενος» (ρωμαϊκό), η Αφροδίτη (ελληνιστικό), και ο «Τόρσο Gaddi», ο Ηρακλής Φαρνέζε (ρωμαϊκό, 2ος αι. μ.Χ.).

Στη νέα αίθουσα των γλυπτών θα εκτίθενται επίσης ο Απόλλων Κιθαρωδός, ο Διόνυσος με πάνθηρα, άγαλμα Νιόβης και κεφάλι Αριάδνης, που προέρχονται από το αρχαιολογικό μουσείο της τοσκανικής πρωτεύουσας.

«Ελπίζουμε να καταφέρουμε να μετακινήσουμε τα αντικείμενα αυτά χωρίς να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση στους επισκέπτες μας» είπε ο διευθυντής της Πινακοθήκης Αντόνιο Νατάλι. «Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνήθως τα μεγάλα μουσεία κλείνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν όχι πλήρως, τουλάχιστον εν μέρει. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την Πινακοθήκη ανοικτή για το κοινό, όμως θα προσπαθήσουμε, όπως έχουμε συμφωνήσει με τους συναδέλφους μας της Διεύθυνσης Μνημείων και Τεχνών».