Σύλληψη ενός 62χρονου για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, λίγες μόνο μέρες αφότου συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα με την ίδια κατηγορία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Γρεβενών, πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του 62χρονου και σε αποθηκευτικούς χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 184 αντικείμενα τα οποία, σύμφωνα με εκτίμηση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Χάλκινος σταμνοειδής κάδος ελλιπής κατά το σώμα, ακέραιος χάλκινος διπλός πέλεκυς, πέντε πήλινες αγνύθες, τρία τμήματα από χάλκινες οκτώσχημες πόρπες, 58 χάλκινα και δύο ασημένια νομίσματα, 52 χάλκινα δακτυλίδια, 18 ακέραια χάλκινα ψέλλια και τέσσερα ελλιπή, δύο χάλκινοι κρίκοι, δύο σιδερένιες αιχμές βελών, τμήμα σιδερένιου καρφιού, οκτώ χάλκινες χάνδρες, τμήματα από τέσσερις χάλκινες πόρπες, τμήμα χάλκινης περόνης, χάλκινη εφηλίδα, τέσσερις χάλκινες λαβές αγγείων, δύο χάλκινα κοσμήματα, τρία μολύβδινα εξαρτήματα και 12 χάλκινα ελάσματα.

Όλα τα προαναφερόμενα ευρήματα είναι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού καθώς και των αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων. Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.