Έως τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η έκθεση που φιλοξενείται στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα και αφορά την παρουσίαση αρχαιολογικών ευρημάτων, τα οποία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης αρχαιολογικών εργασιών κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65».

Στη διάρκεια των εργασιών, ήρθαν στο φως αρχαιολογικοί χώροι άγνωστοι έως σήμερα, με πλούσιο αρχαιολογικό υλικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κρηνίτσα Τρικάλων, όπου στη θέση «Ντρογκάρι» Κρηνίτσας ήρθαν στο φως κατάλοιπα (δόμοι) λατομικής περιοχής, που αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο δείγμα εξόρυξης λίθων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Επίσης, στη θέση «Κοκκινόβραχος» του οικισμού Ανάβρας Καρδίτσας, εντοπίστηκε νεκροταφείο με 78 λακκοειδείς ταφές, από τις οποίες συλλέχθηκαν χάλκινα και σιδηρά κτερίσματα (δακτυλίδια, ενώτια, ψέλλια, περίαπτα κ.ά.), τα οποία συνόδευαν τους νεκρούς. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το νεκροταφείο τοποθετείται πιθανότατα στους μεσοβυζαντινούς χρόνους και ίσως αποτελεί τμήμα κάποιου οικισμού της περιόδου αυτής.

Η ανασκαφική έρευνα που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε θέση της Πρώιμης και Μέσης Εποχής του Χαλκού στον Παλαιόπυργο Τρικάλων αποκάλυψε ταφές, άφθονη κεραμική, καθώς επίσης και λίθινα εργαλεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για θέση με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Τέλος, στο Καστράκι Καλαμπάκας, στη θέση «Τσίκαρης» που στην περιοχή είναι γνωστή και ως «Κεραμαριά», αποκαλύφθηκε βιοτεχνικό συγκρότημα αποτελούμενο από πέντε κεραμικούς κλιβάνους και μικρή εστία, ενώ σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν κατάλοιπα νερόμυλου, ίχνη αγωγού νερού, στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία των κλιβάνων και την επεξεργασία της πρώτης ύλης (πηλού). Το συγκρότημα των κλιβάνων αποτελεί σημείο αναφοράς για τον άξονα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, στη Δυτική Θεσσαλία, αλλά είναι και το πρώτο αντιπροσωπευτικό πλινθοκεραμοποιείο μεταβυζαντινών χρόνων που αποκαλύφθηκε στον ευρύτερο θεσσαλικό χώρο.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, από τις 9:00 έως τις 16:00, με ελεύθερη είσοδο.