Για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων συνελήφθη, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας Έλληνας 79 ετών. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, ο 79χρονος εντοπίστηκε στην Πλατεία Αμερικής να έχει αποθηκεύσει σε φορτηγό αυτοκίνητο πλήθος αρχαίων αντικειμένων και συνελήφθη.

Στο φορτηγό και το σπίτι του, συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας εμπορικός αμφορέας με οξυπύθμενη βάση, δύο σφαιρικοί κορινθιακοί αρύβαλλοι Αρχαϊκής εποχής (700-480 π.Χ.), μία αγνύθα, ένας δίωτος σκύφος (κοτύλη) με ταινιωτή διακόσμηση, ένα μόνωτο χυτροειδές αγγείο Ρωμαϊκής περιόδου (2ος αι. π.Χ.-4ος αι. μ.Χ.), ένα πήλινο ειδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής, ένα πήλινο τεμάχιο (πιθανόν λαβή), δύο μεγάλα πιθάρια που αποτελούνται από 20 συνανήκοντα τμήματα (Προϊστορικής περιόδου) και ένα λίθινο ειδώλιο δύο γυναικείων μορφών μη ελλαδικής προέλευσης (πιθανόν Ν. Αμερικής).

Οι παραπάνω κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι, μετά την εξέτασή τους, αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βρέθηκαν επίσης ένα χάλκινο στρογγυλό τμήμα με ανάγλυφη μορφή, ένα τμήμα πήλινου αγγείου και τρία αδιευκρίνιστα αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αρχαιολόγους, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.