Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αξιοποιώντας την περίοδο των υποχρεωτικών δοκιμών που προηγούνται της οριστικής λειτουργίας του, πραγματοποιεί σειρά καλλιτεχνικών δράσεων, που στοχεύουν στη γνωριμία με το κοινό και στην ανάπτυξη συνεργειών με ελληνικά και διεθνή ιδρύματα με συναφές αντικείμενο.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 20:30, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα Μουσείων, παρουσιάζεται στο δώμα του ΕΜΣΤ και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory, η περφόρμανς Lagune του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.

Η περφόρμανς Lagune (Λιμνοθάλασσα) είναι μια πρωτότυπη παραγωγή, με αφορμή την εκατονταετή επέτειο του κινήματος DADA. Η παράσταση θέτει ζητήματα μετακινήσεων και αμφισβητήσεων, δόμησης και αποδόμησης και θα αξιοποιήσει το χώρο του δώματος του ΕΜΣΤ, ως πεδίο για την ανάπτυξη μιας δυναμικής προς την ελευθερία. Την ελευθερία που μπορεί ο καθένας να αδράξει, αυτοανακηρυσσόμενος DADA. Η χορογραφική επίβλεψη της Μαρκέλλας Μανωλιάδη στη δημιουργία αυτή αποτελεί έναν χορευτικό αυτοσχεδιασμό, προσαρμοσμένο ειδικά στο χώρο του νέου κτηρίου του ΕΜΣΤ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί με 150 δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, από τις 11:00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους, από το ισόγειο του νέου κτιρίου του ΕΜΣΤ (είσοδος από τη Λεωφόρο Συγγρού).

Σημείωση: Κάθε άτομο μπορεί να παραλάβει μέχρι δύο Δελτία Εισόδου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, θα ζητούνται τα στοιχεία επικοινωνίας όσων προμηθευτούν τα Δελτία Εισόδου που θα διανεμηθούν.