Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία της, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Haida: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη / Haida: Life. Spirit. Art» που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση παραγωγής του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας (Οττάβα) και του Μουσείου McCord (Μόντρεαλ), σε συνεργασία με το Μουσείο Haida Gwaii (Νησιά Queen Charlotte, Βρετανική Κολομβία).

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συναρπαστικές όψεις ενός πολιτισμού ο οποίος κατάφερε να ριζώσει χιλιάδες χρόνια πριν στα Haida Gwaii (Νησιά των Ανθρώπων) και διατηρεί ακόμη και σήμερα τη ζωτικότητά του, κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του Καναδά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 100 αντικείμενα χαρακτηριστικά διαφορετικών πτυχών της ζωής των Haida, όπως οι καθημερινές επιβιωτικές δραστηριότητες, το εμπόριο, η τεχνολογία αλλά και η μουσική, η τέχνη και οι τελετουργίες. Τα αντικείμενα ποικίλλουν από περίτεχνα κουτιά από λυγισμένο ξύλο μέχρι πανέμορφα ζωγραφισμένα ψάθινα καπέλα, και από γλυπτά αγκίστρια ψαρέματος μέχρι μοντέλα για κατασκευή τοτέμ.